3 februari: Deze maand komt een droom van ons uit... we vliegen naar Florida. Dit kon nooit zonder erelid Ans, die ons aanbiedt onze B&B en fantastische gids te zijn. Onze eerste stop is bij de tentoonstelling van Andrew Sovjani in het Southeast Museum of Photography. Niet alleen zijn zijn foto's bijzonder om te bekijken, maar er zijn ook twee installaties gebouwd, waarmee de bezoekers interactief aan de slag kunnen. Heel toevallig is onze maandopdracht "boeken" dus meer van de foto's die we daar gemaakt hebben vind je bij onze 2024 challenges terug...

3 februari: Tegenover het museum staat het Student Center van het Daytona State College. Het gebouw met een bijzondere architectuur konden we ook van binnen op ons gemakje bekijken en vastleggen.

3 februari: De tweede stop maken we bij de Embry-Riddle Aeronautical University, waar we verrast worden door het feit dat het "Parents Day" is. Nadeel: het is een 'beetje' druk, maar groot voordeel: alle gebouwen zijn vrij toegankelijk... Wat een genot!

3 februari: Na een uiterst smakelijke en gezellige maaltijd bij de Bahama Breeze in Daytona Beach gaan we gretig in op de vraag van Ans of we - nu het donker is geworden - nog willen terugkeren naar het terrein van de universiteit...

4 februari: De eerste stop van de dag is bij het Ponce Inlet Light Station & Museum. We beklimmen de 203 treden in de vuurtoren en waaien bijna uit onze verschoning als we eenmaal boven het uitzicht bewonderen. Weer beneden vergapen we ons aan de oude Fresnel lenzen en de oude, originele gebouwen.

4 februari: Tussenstop onder de Veterans Memorial Bridge, een van de bruggen over de Halifax River. O.a. een "little blue heron" (kleine blauwe reiger) en een "snowy egret" (kleine zilverreiger) zoeken er het gezelschap op van de verschillende vissers die op de pier hun maaltje regelen.

4 februari: Voor de laatste stop van de dag neemt Ans ons mee naar "World's Most Famous Beach". Ook hier veel vogels, maar óók strakke architectuur en - ondanks de bijna Nederlandse termperaturen - enthousiaste badgasten. Een erg leuke afsluiting van de dag.

5 februari: Vandaag staat een bezoek aan St. Augustine op het programma. Deze plaats werd in 1565 opgericht en is de oudste continu bewoonde Europees gestichte plaats in de VS (bron: Wikipedia). De lucht is vandaag niet erg fotogeniek, maar de bestemming des te meer: we bekijken o.a. het Castillo de San Marcos en de Leeuwenbrug en wandelen op het gemakje door de oude straatjes langs de oude koloniale huizen met traditionele luiken en veranda's met daarop schommelstoelen.

5 februari: Na de lunch bij Columbia Restaurant brengen we nog een bezoek aan het Flagler College, dat in een prachtig pand is gevestigd. Een rondleiding zit er deze keer niet in, maar een beetje rondstruinen in de tuinen en de centrale hal levert al mooie plaatjes op.

6 februari: Dag 5 alweer... Ans rijdt ons naar de Orlando Wetlands in Christmas, waar we kennismaken met een aantal leden van de Casements Camera Club, die vandaag samen met ons op fieldtrip gaan. Orlando Wetlands is een kunstmatig gemaakt waterrijk gebied bedoeld om afvalwater te zuiveren. In het gebied huizen otters, herten, slangen, schildpadden, alligatoren en meer dan 220 vogelsoorten (volgens de eigen folder). Na een lekkere wandeling over de Cypress Boardwalk en een klimmetje naar de top van de Oyler Overlook werden we getrakteerd op een lunch in de buitenlucht. Reuze gezellig!

7 februari: Met de Sunrail rijden we van DeBary naar Orlando, waar een wandeling door oude en nieuwe architectuur ons naar Lake Eola brengt.

7 februari: Orlando leent zich uiteraard ook voor een beetje straatfotografie...

7 februari: Op, rond en in Lake Eola valt ook genoeg te fotograferen. We lopen er langs de oever tegen de klok in helemaal omheen en zien vogels van allerlei pluimage (o.a. de witte Ibis en zwarte, witte en waterfiets zwanen), waterschildpadjes, kunstwerken, weerspiegelingen in het water en in de puien van de omliggende gebouwen, kortom te veel om op te noemen...