F.C. De Kunst Van. is een besloten fotoclub met vijf enthousiaste, actieve leden.

In 2001 leerden wij in een gezamenlijke fotocursus in Capelle aan den IJssel de toegevoegde waarde van de kunst van het weglaten. Na de cursus was het dan ook al snel duidelijk onder welke naam wij verder wilden als groep vrijetijdsfotografen: F.C. (Fotoclub) De Kunst Van.

Ons gedeelde enthousiasme en onze interesse in de meest uiteenlopende onderwerpen maken dat wij niet uitgefotografeerd raken. Ieder heeft haar eigen visie. Hierdoor is het elke keer interessant om elkaars foto’s te zien en te bespreken.

In 2022 vierden wij ons 20 jarig bestaan: gestart in maart met een lang weekeinde in Borgloon (België), uiteraard diverse excursies, in augustus onze eerste échte tentoonstelling in de Onze Lieve Vrouwe Kerk in Geervliet met op 27 augustus een heuse vernissage met zelfs internationale gasten/aspirant leden (thanks again Phil en Eddie for coming over) en in september bekroond met een ontmoeting met William Rutten bij zijn tentoonstelling Icons in Museum Hilversum. Daar gingen we heen in gezelschap van ons overzeese erelid Ans uit Florida, die voor ons onderstaande groepsfoto maakte. Op naar nog weer 20 jaar!

Een overzicht van ons werk laten wij zien op deze website.