13 februari: De omgeving rond de Kuip in Rotterdam is prachtig voor het fotograferen van lijnen. Ook bij de Maassilo was een aantal van ons al eens geweest om te fotograferen. Beide locaties vervelen niet snel. De voormalige graansilo in de Rotterdamse Maashaven wordt sinds 2004 gebruikt als uitgaansgelegenheid. De buitenkant is prachtig om foto’s van te maken. De winnende foto is van Jannie vanwege het prachtige licht op de trap.

26 maart: Op de Kop van Zuid is het Rotterdamse fotomuseum te vinden. We gingen uiteraard voor de fotocollecties, waaronder de expositie ‘American Neon Signs Day & Night’ van Toon Michiels’. In deze tentoonstelling werden telkens twee foto’s gepresenteerd van hetzelfde onderwerp; een van overdag en een ’s nachts. Na ons museumbezoek hebben we nog een kort rondje langs Hotel New York gemaakt om zelf ook nog wat foto’s te maken in het prachtige weer.

9 juni: In 2016 kreeg de stad Rotterdam vier weken lang een fantastisch blikvanger in de stad: een gigantische trap met 180 treden vanaf het Stationsplein, pal voor het Groot Handelsgebouw. De steigerinstallatie is een knipoog naar 75 jaar wederopbouw van de stad, dat in 2016 werd gevierd. De winnende foto is van Ingrid. Wederom bijzonder omdat ook deze foto met de telefoon is gemaakt!

9 september: Een keer per jaar in september is het de ‘week van de verlichting’ in Kinderdijk. Tussen 20.30 u en 23.00 u staan de historische poldermolens in de schijnwerpers. De verlichte molens en bootjes, alsook de vele fietsers zorgen voor voldoende uitdagingen voor onze fotoclub. Wel even de vele muggen trotseren ;-) De winnende foto is van Monique; niet alleen de molens staan er prachtig op, ook zijn de bewegende lichtjes van de voorbij varende bootjes mooi als een streep licht te zien.

1 oktober: Ook Het landgoed de Horsten is een oude favoriet van onze club. Niet in de laatste plaats vanwege het oergezellige theepaviljoen. Uiteraard met name in de herfst wanneer de bladeren van kleur veranderen. Door het vreemde wisselende weer, hebben we in deze excursie zowel de herfst kunnen vastleggen als de late bloesem en de laatste frambozen. De winnende foto is een prachtig uitgelicht blad van Marjon.

12 november: Een terugkerend thema waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Dit keer gooien we niet alleen fruit in een aquarium, maar ook inkt en we verruilen het water voor melk in een grote lepel. Daarnaast leven we ons uit op weer een andere vorm van druppels fotograferen. Het geduld wordt soms zwaar op de proef gesteld en de frustraties lopen soms hoog op, maar de resultaten mogen er zijn.

30 december: Eigenlijk hadden we in november ook nog rook foto's willen maken, maar dat was er niet van gekomen. Een paar leden willen best een herkansing... Sinds november hebben we ook afleveringen van "Het Perfecte Plaatje" gekeken en een van ons bijt zich vast in het maken van de bijzondere selfie, die Kim Feenstra daarin liet zien. Ongelooflijk hoe een ogenschijnlijk gemakkelijke opdracht zooo moeilijk blijkt te zijn. Het resultaat laten we daarom maar niet op onze website zien. Daarnaast heeft een ander van ons deze dag last van een opstandige camera en lukt het haar niet ook maar één foto te nemen. De oogst is dus wat mager...