29 januari: Geïnspireerd door de Instagram foto's van Ellen van den Doel en Karin de Bruin rijden we naar de waterkant van Hellevoetsluis. Alleen Monique trotseert ter plaatse de vrij heftige windkracht en durft zich met statief en filters langdurig op de golfbreker te posteren ... Het maken van goede foto's was voor ons allemaal een hele uitdaging, maar het was vooral héél prettig dat we weer gezamenlijk op pad konden.

25 maart: In 2022 bestaat onze club alweer 20 jaar en dat vieren we tijdens een lang weekeinde in België. Onderweg naar "De Waterkriek" in Borgloon maken we een tussenstop bij een skatepark in Genk voor een korte fotoshoot met een onbekende BMX-er.

25 maart: Nadat we ons hebben geïnstalleerd in ons tijdelijke onderkomen aan de Kuttekovenstraat en hebben genoten van de maaltijd, die Jannie voor ons bereidde wandelen we naar het kunstwerk "Memento" van Wesley Meuris. De ondergaande zon zorgt voor mooie schaduwwerkingen.

26 maart: Urbex staat voor vandaag op het programma en we rijden naar Luik op zoek naar Fort de la Chartreuse. Wanneer we door het hek het terrein oplopen is duidelijk dat van het originele bouwwerk uit 1817 niet veel meer over is. Het verval was om - het zacht uit te drukken -goed zichtbaar, net als de graffiti. Maar dat weerhield ons niet om er enige uren door te brengen. Twee foto's van ieder in deze serie... er was zoveel te zien.

27 maart: Het is frisjes zondagmorgen, maar we moeten vroeg op pad om op tijd te zijn voor de Antiekmarkt in Tongeren. Het moet de grootste van de Benelux zijn, maar dat is wellicht deze ochtend wat overdreven. Straatfotografie is het doel... dat kán hier niet anders.

27 maart: Waar we op hopen gebeurt: na de lunch komt de zon tevoorschijn en da's maar goed ook, want die hebben we nodig voor het optimaal benutten van ons tweede fotodoel vandaag. Opnieuw een "Kunst in de Ruimte" kunstwerk: Untitled #158, gemaakt door Aeneas Wilder.

27 maart: De Tranendreef, een installatie met hangende tenten van Dré Wapenaar is ons voorlaatste "Kunst in de Ruimte" doel van vandaag. Lastig om vast te leggen en daarom des te verrassend om te zien dat we toch allemaal verschillende standpunten hebben gevonden.

27 maart: Voor het gouden uur hebben we het laatste kunstwerk op ons programma staan: Reading between the Lines van Gijs Van Vaerenbergh. We hadden er al wel foto's van gezien, maar ook in werkelijkheid blijkt dit doorkijkkerkje zeer fotogeniek.

28 maart: Hoog op onze bucketlist stond een fotoexcursie naar het station Luik Guillemins. De architectuur van Santiago Calatrava trekt al jaren vele fotografen naar dit station en vandaag kunnen wij er eindelijk heen. Van ieder slechts één foto plaatsen doet de geweldige series, die we allemaal schoten geen recht, dus dit keer twee: één van de architectuur en één van de vele straattaferelen.

28 maart: Een bezoek aan Luik is natuurlijk niet compleet zonder het eten van de beroemde Luikse wafels. Op goed geluk trokken we daarom de stad in. De wafels hebben tot onze verbazing niet gevonden, maar onderweg waren er nog wel bijzondere foto mogelijkheden.

29 maart: In de ochtend zeggen we de Waterkriek gedag en rijden we huiswaarts. Onderweg hebben we nog twee stops voorzien. De eerste bij de altijd weer indruk- en ontzagwekkende Amerikaanse begraafplaats Margraten. Een bezoek dat ieder van ons raakte, zeker in het licht van deze tijd.

29 maart: Onze allerlaatste fotowalk doen we in het witte stadje Thorn. Het stadje staat bekend om de markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes.

14 mei: Gouda bestaat 750 jaar en als onderdeel van de festiviteiten kun je vanaf het dak van de St. Jan de stad bekijken. Met z'n drietjes beklommen wij de toren en keken vanaf de speciaal aangebrachte steigers tot aan Rotterdam... Daarna stond natuurgebied 't Weegje op het programma. Als eerste zagen we daar een veld met enorm veel madelefjes en daagden we onszelf uit om een foto van onderaf te maken. Ondanks macrolens (én buikligging) of telefoon bleek dit nog een hele klus. Twee locaties... twee foto's van ieder.

25 juni: Zoals dat gaat met Urbex locaties onthullen we niet waar we dit keer het geluk hadden te mogen fotograferen.

28 augustus: The day after the opening of our first exhibition four of us join our special guests, Phil and Ed, for a fieldtrip on our home turf. We have loads of fun starting at the "Nieuwe Instituut", visiting the "Depot", walking to the Veerhaven, taking a watertaxi to the Kop van Zuid and ending up being surprised by an open air tango event on the Holland Amerika kade. And during all of that we're trying to learn the street photography skills...

10 september: We verrassen ons erelid Ans met een gezamenlijke excursie gevolgd door een verlate verjaarslunch en een bezoek aan Icons, de fototentoonstelling van William Rutten. We verzamelen ons bij de Laagravense Plas. Tussen deze plas en de A12 staat het Monument voor de waterlinie, gemaakt door kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh, die wij al kennen van het eerder dit jaar bezochte "Doorkijkkerkje" in Borgloon. Het verbeeldt een sluis uit de Waterlinie en is opgebouwd uit talloze stalen kokers. Een hele uitdaging om hier spannende foto's van te maken...

5 november: Gevieren trekken we naar Tilburg op zoek naar de beroemde Siberische grondeekhoorntjes en herfsttafereeltjes.

26 november: Op de laatste excursie van het jaar starten we tijdens het blauwe uurtje op de Willemskade met zicht op de Erasmusbrug. Terwijl het steeds donkerder wordt steken we het water over en lopen we via de Stieltjeskade naar de Koninginnebrug en de Hef om vervolgens over de Willemsbrug weer het water over te steken. Onze tocht eindigt bij de Markthal, die al klaar is voor de Kerst.